Ansambel Andreja Bajuka

Po desetih letih se je belokranjski ansambel zopet podal v snemalni studio in posnel skladbo, ki nosi izjemno zgodbo.

Od prvotne zasedbe so se spremenili in se izoblikovali v zasedbo, s katero nastopajo še danes. Leta 2003 so posneli prvi CD z naslovom Pri stari zidanici, leta 2007 pa še drugi CD z naslovom Nocoj sem prvič bil pri njej. S skladbami so se predstavili na festivalu Vurberk leta 2006 in bili zelo zadovoljni z nastopom. Udeležili pa so se tudi drugih festivalov (Števerjan, Boč, Graška gora, Zaigrajmo in zapojmo). Poleg klasičnih nastopov po Sloveniji, kot so veselice in podobne prireditve, odigrajo tudi veliko poročnih zabav, abrahamov in obletnic, ki so jim pisane na kožo. Pohvalijo se lahko z lastno produkcijo, kar pomeni, da vsa glasba nastaja v okviru ansambla, na kar so še posebej ponosni.

Za besedila skrbijo priznani slovenski pisci, s katerimi se usklajujejo za vsako pesem. Tudi sami so v poplavi ansamblov, ki delujejo v današnjem času, našli svoj zven in način igranja. V svojem slogu so se potrudili tudi pri tej skladbi, ki jo predstavljamo danes. Gre za skladbo Dekle pod starim mlinom, za katero je besedilo napisala Fanika Požek, Andrej Bajuk pa je spisal melodijo.

Skladba govori o dekletu, ki se spominja svojega nekdanjega fanta in ljubezni z njim, ta pa zdaj zvestobo obljublja drugi.
DEKLE POD STARO VRBO – ANSAMBEL ANDREJA BAJUKA