Osnovna šola Brihtna glava

Učna ura za odrasle

V Radovici, ki je oddaljena iz Metlike šest kilometrov in kamor se lahko pripeljete tudi z večjim avtobusom, smo prišli na zanimivo zamisel. V stari, že vrsto let prazni osnovni šoli, smo uredili razred v stilu učilnic petdesetih letih prejšnjega stoletja. »Učenci« – to ste seveda vi, v času trajanja šolske ure na zanimiv in duhovit način spoznavajo kulturno in naravno dediščino Bele krajine, s pomočjo “stroge” tovarišice učiteljice, ki prisega na palico in klečanje v kotu na koruzi. Na koncu šolske ure udeleženci prejmejo IZPRIČEVALO z njihovim imenom in priimkom kot dokaz, da so osvojili osnovno znanje o deželici belih brez na sončni strani Gorjancev, ob reki Kolpi. Ob koncu šolske ure sledi šolska malica.
Zagotavljamo: vrnitev lepih spominov iz otroštva, smeh in »solze«.
Obvezne so predhodne najave, za izpis izpričeval potrebujemo seznam udeležencev (ime in priimek), možno je dodati tudi šolsko malico (domač ržen kruh in jabolko).

Cena:

  • šolska ura: 6,00 EUR / osebo
  • šolska ura in malica: 7,5 EUR / osebo

Andrej Bajuk +38631 366 378
bajuk.andrej@gmail.com
www.andrejbajuk.com

Če vas bo čas preživet v Radovici navdušil, ga lahko še podaljšate. V neposredni bližini šole je Turistična kmetija Bajuk, kjer vam družina Ivana Bajuka lahko pripravi malico, kosilo ali večerjo. V njihovi kleti, globoko v zemlji, hranijo svoja odlična vina, ki jih skupaj s pogačo, z veseljem ponudijo v pokušino. Turistična kmetija Bajuk: tel. št. 041 365 054, splet: bajuk.si

Osnovna šola Brihtna glava se nahaja na lokaciji Radovica 23.